mmmmmmmmmmmmmmmm mm mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
 

 

NIEUWS

   

Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet 2018

. 4 mei 2018
. vanaf 13.00 uur
 
  Op 4 mei 2018 neemt Winsum deel aan het project Open Joodse Huizen (OJH) en Huizen van Verzet (HvV). In de voormalige synagoge van Winsum aan de Schoolstraat 24 en op de woonlocatie Oosterstraat 20 wordt in het kader van OJH gesproken over resp. Izack Jonathan van Berg en Israël de Vries en op de woonlocatie Kloosterstraat 4 wordt gesproken in het kader van HvV. Start en afsluiting van het project vinden plaats in de vm. synagoge aan de Schoolstraat.

. . . . . . . . . . . . . . . .
     
. 4 mei 2018
.
vanaf 19.30 uur
 
Op de avond van 4 mei is in de vm. synagoge weer de portretopstelling 'Dertien Namen' te zien van de dertien Winsums-Joodse oorlogsslachtoffers, die vermeld staan op het monument aan de oostzijde van de vm. synagoge. Bekijk ook: herdenken in 2018
     
     
   

Europese Dag Joodse Cultuur 2018

. 9 september 2018
 
In onze regio wordt de Europese Dag van Joodse Cultuur een week later georganiseerd dan elders in Europa. Dit om het evenement ook te kunnen opnemen in het landelijke programma van het Open Monumentenweekend, jaarlijks in het tweede weekend van september. Zo wordt ook in de vm. synagoge van Winsum op zondagmiddag 9 september 2018 de Europese Dag van de Joodse Cultuur georganiseerd. Het thema luidt dit jaar Storrytelling en de internationale organisatie is weer in handen van de AEPJ (European Association for Preservation and Promotion of Jewish Culture and Heritage), inmiddels gevestigd te Luxemburg. Nadere informatie over het programma in Winsum volgt later.
     
   
     
     
     
   

Website samenwerkende synagogen in Noord- en Oost-Nederland

     
   
     
 

Sinds 2016 beschikt Syneon, het netwerk van samenwerkende synagogen in Noord- en Oost Nederland, over een eigen website met basisinformatie per locatie over de twintig deelnemende organisaties, te weten: de synagogen van Aalten, Appingedam, Bourtange, Borculo, Dalfsen, Dieren, Elburg, Emmen, Enschede, Groningen, Haaksbergen, Lochum, Vriezeveen, Winsum, Winterswijk, Zuidlaren en Zwolle. Daarnaast zijn ook het Etty Hillesumcentrum in Deventer, het Herinneringscentrum Kamp Westerbork in Hooghalen en de Samuel Levie Stichting in Leek aan synagogennetwerk SyNeON verbonden.